Gamtos bei aplinkos pažinimo projektas „Kuriame kartu su gamta“

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-06-20
  • Kategorija: Renginiai

Kartu su mokslo metų pabaiga Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos jungtinės klasės mokiniai ir „Papartėlių“ grupės vaikai baigė  gamtos bei aplinkos pažinimo projektą “Kuriame kartu su gamta.“ 
Projekto „Kuriame kartu su gamta“ metu  visus mokslo metus projekto dalyviai kartu su pedagogais bei padėjėjais išbandė daug naujų veiklų. Projektinėje veikloje buvo taikomas patyriminis ir netradicinis ugdymas. Patyriminis ugdymo metu buvo  akcentuojamos ne žinios, o patirtis.  Jo metu skatinamas vaikų kūrybiškumas, smalsumas, motyvacijos išlaikymas. Vaikai ir mokiniai tyrinėjo, išbandė, atrado, patyrė tai, kas jiems įdomu, mokėsi iš asmeninės patirties, atradimų, klausė ir ieškojo atsakymų, bendravo ir bendradarbiavo. 
 Kiekvienam  jungtinės klasės mokiniui bei „Papartėlių“ grupės vaikui  buvo užtikrinta galimybė veikti individualiai ir grupėje, sudarytos sąlygas saviraiškai ir prigimtinių vaiko galių sklaidai. Didelis dėmesys buvo  skiriamas mokinių kūrybiškumui, bendravimui ir bendradarbiavimui. 
Mokiniai projekto metu turėjo daug įvairios veiklos, todėl galėjo visiškai laisvai rinktis sau patinkančias, numatytas ir nenumatytas veiklas klasėje  ir kieme su netradicinėmis priemonėmis  bei gamtine medžiaga. Netradicinis ugdymas projekto metu kasdieninę  veiklą darė įdomia, džiuginančia ir stebinančia vaikus. Veiklai buvo  parenkami nenaudoti, įdomūs, netradiciniai ugdymo būdai ir metodai. Anksčiau nenaudotos įvairios ugdymo(si) priemonės suteikė mokiniams  žinių ir  patirties. Po veiklų, užsiėmimų mokiniai ir vaikai dar ilgai prisimindavo patirtus įspūdžius, vertino ir įsivertino savo galimybes, įvardijo tai, ką naujo sužinojo, patyrė ar išmoko. 
Projekto dalyviai mokėsi naudoti gamtos išteklius, saugojo ir puoselėjo aplinką, stebėjo ir pastebėjo kiekvienu metų laiku  gamtos  grožį, pagal išgales ir gebėjimus stengėsi patys jį kurti. Gebėjo aktyviai dalyvauti meninėje, pažintinėje, komunikacinėje, orientacinėje veikloje. Lavino savo fantaziją ir kūrybiškumą, įgijo svarbių žinių apie gamtos pokyčius įvairiais metų laikais. Projekto “Kuriame kartu su gamta.“ veiklose tobulėjo vaikų žodynas ir mokėjimas reikšti savo mintis. Džiugi nuotaika, bendros veiklos įgavo naują prasmę tolimesniam tobulėjimui. Pasibaigus projektui ir toliau nesustosime ieškoti, stebėti, atrasti, girdėti, suprasti ir… džiaugtis  naujomis žiniomis bei patirtais  įspūdžiais.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos