Amatų dirbtuvėlės

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2024-03-06
  • Kategorija: Renginiai

Ignalinos „Šaltinėlio“ mokykloje, Vidiškių skyriuje, nuo vasario 27 dienos, buvo vykdomas mokyklos projektas „Amatų dirbtuvėlės“. Projekto tikslas – supažindinti vaikus su tradiciniais lietuvių amatais, Kaziuko mugės papročiais ir tradicijomis. Skatinti vaikų iniciatyvumą, kūrybiškumą.

Pirma savaitė buvo skirta susipažinimui su amatų bei dirbinių įvairove, lietuvių liaudies dainų klausymuisi, rankdarbių gamybai. Ugdytiniai sužinojo, iš kur kilo Kaziuko mugės šventė ir kas yra tas Šv. Kazimieras, klausėsi patarlių, priežodžių apie darbą, aiškinosi jų prasmę, žaidė lietuvių liaudies ratelius, žaidimus. Buvo surengta įvairių amatų dirbinių paroda (molio, metalo dirbiniai, medžio drožiniai, pinti, megzti, nerti, austi gaminiai). Pedagogės ir mokytojų padėjėjos nešinos įvairiais dirbiniais skubėjo papildyti parodą eksponatais.

Vaikai turėjo galimybę ne tik apžiūrėti, paliesti, pasidžiaugti dirbinių įvairove, bet ir išsiaiškinti, iš ko ir kaip jie pagaminti.

Kovo 4 dieną veikė amatų dirbtuvėlės. Ugdytiniai turėjo galimybę iš gausybės siūlomų priemonių pasirinkti, išmėginti ir pasigaminti dirbinį. Skambant liaudiškai muzikai, mokyklos bendruomenė triūsė kaip bitelės avilyje.

Paroda pasipildė mažųjų meistrelių darbais. DAIRYKIS, GROŽĖKIS IR RINKIS!

Toks renginys suburia, suartina darželio bendruomenę, lavina ugdytinių kūrybiškumą, meninį – estetinį suvokimą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos