Ikimokyklinio ugdymo turinio kaita

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2024-04-22
  • Kategorija: Renginiai

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministro 2023 m. rugsėjo 4 d. įsakymu Nr. V-1142 „Dėl Ikimokyklinio ugdymo programos gairių patvirtinimo“ (toliau – Gairės) visos šalies mokyklos, vykdančios ikimokyklinio ugdymo programas, savo įstaigos ikimokyklinio ugdymo programą, vadovaujantis Gairėmis, privalo pasirengti, atnaujinti ir pradėti įgyvendinti nuo 2025 m. rugsėjo 1 d. Tuo tikslu Nacionalinė švietimo agentūra, įgyvendindama ES paramos projektą „Ikimokyklinio ugdymo turinio kaita“ (Nr. 10-014-P-0001), 2024-2025 m. pradėjo vykdyti mokymus ikimokyklinio ugdymo įstaigų, mokyklų, kurios įgyvendina ikimokyklinio ugdymo programą, vadovams, mokytojams.
Mokymuose, kurie vyko š. m. balandžio 18-19 d. Molėtuose, jau dalyvavo Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos direktorė, direktoriaus pavaduotoja ugdymui ir 14 mokytojų, taip pat Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistė, atsakinga už ikimokyklinį ugdymą. 
Dalyvavimas mokymuose mokyklos komandai padės iš naujo įsivertinti vykdomą ikimokyklinio ugdymo praktiką, praplės ir pagilins supratimą apie ikimokyklinio ugdymo tendencijas, ugdymo programos atnaujinimo poreikį ir sėkmingai pasirengti savo mokyklos ikimokyklinio ugdymo programą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos