„Bitučių“ grupės priešmokyklinukų išvyka į N. Daugėliškį

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2024-10-01
  • Kategorija: Renginiai

Edukacinės išvykos metu vaikai ne tik smagiai praleido laiką, bet ir praplėtė savo žinias. Išgirdo Rimanto Medeišio  įdomų pasakojimą apie audimą, apžiūrėjo jo senelės Paulinos Murmaitės - Medeišienės  išaustas, tautiniais raštais išmargintas drobes,  lovatieses, staltieses.
Iš Virginijos Kamarauskienės pasakojimo vaikai sužinojo ir iš arčiau pamatė, kaip „gimsta“ kryželiu siuvinėti paveikslai, kuriuos siuvinėja jos mama  Natalija Kričelienė.
Susitikimas su Nijole Trinkūniene pakvietė vaikus keliauti  į spalvų ir meno pasaulį. Bibliotekininkė Renata vaikučius pamokė nusipinti apyrankes, išlankstyti drugelius.
Daugėliškio krašto bendruomenės  muziejuje vaikai išbandė grūdų malimą, kūlimą, apžiūrėjo muziejuje esančius eksponatus, o svarbiausia galėjo mokytis kitaip- matant, liečiant ir patiriant.
Džiaugiamės, kad galime mokytis už mokyklos ribų, siekiant ugdyti  vaikų smalsumą bei žinias apie mus supantį pasaulį ir vertinti savo tautos tradicinę kultūrą.
Dėkojame UAB Ignalinos butų ūkio transporto skyriui už saugią kelionę,
IRKC Naujojo Daugėliškio padalinio vadovei Nijolei Gluchovienei už šiltą bendravimą, visiems tą ypatingą dieną buvusiems drauge.
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
Naujienų archyvas