Ekologinė, edukacinė veikla „Tvarkyk, tausok, mylėk“

  • Paskelbė : Administratorius Administratorius
  • Paskelbta: 2024-04-29
  • Kategorija: Renginiai

Gilėjant ekologinėms problemoms pasaulyje, visi žino, kad prie šių pasekmių tiesiogiai prisideda žmogus, todėl  svarbu bet kokiame amžiuje ugdyti meilę gamtai ir skatinti ugdytinius gerbti, saugoti ir tausoti gamtos grožį. Balandžio mėnesį Ignalinos „Šaltinėlio“  mokyklos mokiniai  vykdė ekologinę, edukacinė veiklą „Tvarkyk, tausok, mylėk“ , kurios tikslas – padėti mokiniams pažinti, saugoti, gerbti ir puoselėti gyvąją gamtą. 
Veiklų metu vyko pokalbiai, diskusijos apie antrinių žaliavų rūšiavimą, aplinkos tvarkymą, tinkamą elgesį gamtoje, jos nežalojant, neniokojant, nešiukšlinant. Ugdytiniai žiūrėjo edukacinius filmukus apie šiukšlių rūšiavimą, vartė ir klausėsi skaitomų knygų apie gamtos tausojimą, sužinojo, kur reikia išmesti nereikalingas atliekas ir kodėl turime jas rūšiuoti , kad atliekas rūšiuoti naudinga, nes išsaugoma mūsų gamta, vis mažiau atliekų patenka į sąvartynus, suteikiamas daiktams antras gyvenimas, sumažinama vandens ir oro tarša, išsaugomas miškas.
O kad pasaulis iš tiesų būtų nuostabus ne tik knygose, bet ir aplink mus,  mokiniai sužinojo ir suprato kokie veiksmai ir koks elgesys gali turėti pasekmių, nebūtinai teigiamų, mūsų aplinkai, gerovei ir sveikatai. Kaip dėl paprasto gesto (pvz.: numesto plastikinio maišelio) gali kilti pavojus mūsų draugams paukščiams ar gyvūnams, todėl rūpintis gamta labai paprasta, tereikia įvairias atliekas išskirstyti į atitinkamus konteinerius. Ekologinės, edukacinės veiklos metu ugdytiniai įgijo praktinių atliekų rūšiavimo įgūdžių, žaidė žaidimus „Rūšiuok“ bei „Skaičiuoju ir rūšiuoju“ piešė bei spalvino atliekų konteinerius. Taip pat .buvo keliama vaikų savivertė, ugdytiniai didžiavosi savo pastangomis, gebėjimais patiems tvarkyti aplinką, įgijo darbinių įgūdžių, žinių, kuo gali prisidėti prie aplinkos saugojimo ir švarinimo mokyklos teritorijoje ir už jos ribų. Ugdytiniai suprato, kad švarioje aplinkoje žaisti smagiau ir saugiau.
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos